настинка

настинка
същ. - простуда, треска, простудяване, изстинка
същ. - студени тръпки, втрисане

Български синонимен речник. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать курсовую

Look at other dictionaries:

  • гливајн — (гер. Gluhwein) напивка од црно вино варено со шеќер, цимет и лушпа од лимон се применува како лек против настинка …   Macedonian dictionary

  • лумбаго — (лат. lumbago) мед. болки во крстот се јавуваат како последица на настинка или на заболување на рбетните прешлени …   Macedonian dictionary

  • миалгија — (грч. myos мускул, algos болка) мед. болка во мускулите поради голем напор, настинка и др …   Macedonian dictionary

  • полакисурија — (грч. pollakis, uron моч) пречесто излачување на урина (знак за некои болести на бабулето, простатата, бубрезите или за обична настинка) …   Macedonian dictionary

  • шлајм — (гер. Schleim) мед. слуз, слузна течност што се исфрла од белите дробови при настинка, поради астма, туберкулоза и др …   Macedonian dictionary

  • втрисане — същ. настинка, простуда, студени тръпки …   Български синонимен речник

  • изстинка — същ. настинка, простуда, простудяване, треска, болест …   Български синонимен речник

  • простуда — същ. настинка, изстинка, треска, простудяване същ. студени тръпки, втрисане …   Български синонимен речник

  • студени тръпки — словосъч. настинка, простуда, втрисане …   Български синонимен речник

  • треска — същ. простуда, изстинка, настинка, болест същ. трескавост, напрежение, кипеж, движение, раздвижване, възбуда, трепет същ. температура, малария същ. тресчица, отломък, тънко резенче същ. стружка, стърготина, отломка, шушка …   Български синонимен речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”